iqtesta dig

Snabbt IQtest med 10 frågor

Det finns flera olika sätt att göra ett snabbt IQ test och de flesta stora tidningarna i Sverige har ofta ett sådant på sina hemsidor. Det går även utmärkt att göra IQ test hos tillexempel MENSA för att enkelt och snabbt åtminstone få en indikation på vilket IQ man har och det är något som alla borde göra åtminstone en gång i livet. Inte för att det förändrar vem man är utan för att det är bra att känna till och i vissa fall kan det öka ens självförtroende om man inte var medveten om att man faktiskt var mer begåvad än vad man trodde.

Men ett snabbt IQ test är inte en klar indikation då det faktiskt finns många tester på nätet som helt och hållet är bluff och inte är gjorda som ett vanligt IQ test. De fungera istället så att de räknar ut ett medeltal av alla som gjort testet hos dem och använder de som standarden vilket inte alltid är det korrekta sättet att göra saker och ting på.

Därför ska man helst använda sig av ett snabbt IQ test hos till exempel MENSA eller en nyhetssida som inkluderar det och det även bra om man vet enligt vilken skala testet görs så att man vet vilken standardavvikelse som finns.

Varför gör man ett snabbt IQ-test

Och frågan många ställer sigm: Hur hittar man ett snabbt IQ test? Svaret är enkelt och inte så komplicerat. Det finns så pass många olika IQ tester som man kan göra snabbt på internet att det nästan inte ens behövs besvaras. En enkel Google sökning kommer garanterat göra så att du hittar åtminstone ett par stycken bara på första sidan och då kan du enkelt och snabbt göra ett eller flera beroende på vad du egentligen vill få ut av ett snabbt IQ test. För om du vill veta exakt hur högt IQ du har så är det bättre att använda ett korrekt IQ test som det som finns på MENSAS hemsida. Det tar omkring 30 minuter och du får då en indikation på om du kan bli medlem i den föreningen eller inte. Om du inte vet vad MENSA är så är det en förening för människor med ett IQ som är högre än 130. Det kommer att stå i slutet av testet om du borde göra ett riktigt test under överseende av föreningen och då ligger du inom standardavvikelsen för att kunna bli medlem i MENSA. Något som de flesta tycker är rätt imponerande.